Kuntosalit Suomessa ja asiakaspalvelu

Kuntosalit Suomessa näyttävät kehittäneet asiakasvastaisen palvelun eli "Älä tule meille"-asiakkaaksi konseptin. Huomasin tämän kun etsin kesäksi itselleni saliharjoittelupaikkaa pääkaupunkiseudulla. Suurimmat ketjut tarjoavat kesäksi erilaisia tarjouspaketteja, mutta niihin pakotetaan ottamaan ns. "asiakkuus"-maksu eli mikäli haluaa liittyä salin asiakkaaksi, niin siitä pitää maksaa 25€-40€. Tämähän on sama kuin kauppa alkaisi ovella pyytää ensin kympin tai pari, että pääsee ostoksille. Varsinkin kun tuolla ns. saliasiakkuusmaksulla ei saa varsinaisesti mitään. Sen lisäksi pitää maksaa kuukausi- tai vuosimaksu, mikä sekin vaikuttaa aika suolaiselta perusharjoitteluun eli 30-70€/kk ja siten melkein tonni vuodessa. Ei ihme, että kun salien ohi kulkee, niin kumottavat tyhjyyttään eikä väki käytä salipalvelita kuin muutaman kuukauden vuodesta. Ulkomailla ollesssani ei siellä ole tuollaisia asiakkuusmaksuja ja jos on, niin sillä saa joko 1. kuukauden harjoittelun, ravinto- tai kunto-ohjaajapalvelua tms. eli rahanarvoisia etuja/palveluita sitä vastaan. Suomessa on tällaisia vastaavia "älä-tule-meille-asiakkaaksi maksuja" muuallakin, mutta kuntosalailla sillä ilmeisimmin pyritään ja halutaan rajoittaa asiakkaiden tuloa palveluun. Yrittäjänä on vaikea ymmärtää mikä logiikka tälläisilal lisämaksuilla on ja mitä yritys sillä pyrkii saavuttamaan.

Kommentit

  1. Kiinnostava ja tärkeä postaus. Ystäväni on miettinyt oman kuntosaliyrityksen perustamista. Kerronpa hänelle tämän näkökulman. Riippuukohan yrittäjän investoinneista, millaisen maksusopimuksen hän asiakkaille laatii? Jos alkuunsa ei tekisi hirvittävän isoja laitehankintoja, niin ehkäpä tällaisen kuvaamasi asiakkuusehdon voisi jättää pois.
    https://omasali.fi/kuntosalilaitteet/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni parasta olisi kiinteä 19-29€/kk maksu ilman sitoutumista ja jos sitten asiakas haluaa lisäpalveluita yms. niille oma hinnasto. Tärkeää on, ettei tehdä liittymisestä ja salille tulemiselle liian korkeaa kynnystä. Jos laiteivestointeja miettii, niin toisaalla on kuntosaleja suljettu ja niistä voi saada laitteet hyvinkin edullisesti. Yhdestä esimerkki tästä linkistä. https://www.konkurssihuutokauppa.fi/konkurssipesan-nettihuutokauppa/71033/kuntosali-kokonaisuus-laadukkailla-ja-huolletuilla-technogym

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

The Parturi kokemus

Omassa kotona pitkästä aikaa